top of page

Световно първенство за под 18-годишни, с участието на 460 състезатели от 48 страни


Между 15-21.08.2022г., в Абу Даби, ОАЕ, се проведе Световно първенство за под 18-годишни, с участието на 460 състезатели от 48 страни.


България спечели два медала - един сребърен и един бронзов, във възрастова група "юноши и девойки" (16-17 год.).

На 22.08.2022г. зам.министърът на младежта и спорта Петър Георгиев прие медалистите - Светослав Иванов (световен вицешампион в кат. 65.8 кг) и Стефани Петрова (бронзова медалистка в кат. 47.7 кг), треньорът на националния отбор и личен треньор на двамата - Светослав Желев, и президентът на БФ ММА - Станислав Недков.

„Поздравявам ви за успехите, които са плод на вашия упорит труд. Пожелавам ви да сте здрави, за да може да продължите да се състезавате и да постигате още по-големи победи“, каза на медалистите зам.министър Георгиев.

От своя страна президентът на БФ ММА Станислав Недков заяви:

“Изключително щастлив и доволен съм от представянето на Стефани, която премина през доста изпитания докато стигне до този медал. Малко преди състезанието боледува от коронавирус, два дни преди битките докато се бореше с килограмите получи топлинен удар, а по време на състезанието контузи и едната си ръка, което й попречи да продължи в битката за златото.

Светослав Иванов пък достигна до престижното второ място в света в една от най-трудните категории при конкуренция от 30 състезатели. Светльо направи изключително атрактивни срещи, за което получи и специална награда от домакините, като много малко не му достигна да вземе златото.

Доволен съм от абсолютно всички наши състезатели. Повечето бяха дебютанти на голямо състезание и без международен опит, но всички показаха, че носят в себе си непримиримия български дух и желание да бъдат сред най-добрите в света. Урокът, който научиха е, че мечтите се сбъдват с вяра в Бога, с постоянство и с много труд”.

bottom of page