top of page

Рекорден брой участници на Държавното първенство в Благоевград

Българска федерация по ММА проведе в Благоевград Държавно първенство за всички възрастови групи.

В състезанието участие взеха рекорден брой клубове и състезатели на възраст от 12 години до мъже и жени. Извън официалното класиране, демонстративни срещи изиграха деца от местния клуб домакин на първенството “Ипон-Зенит”, на възраст между 6-9 години.

По време на Държавното първенство освен шампионите на страната в различните възрастови групи и категории, бяха определени и националните състезатели, които ще вземат участие в Европейското първенство за момчета, кадети и юноши (29-31 март) и младежи, мъже и жени (01-06 април) в Белград, Сърбия.

Призовите три места в отборното класиране взеха:

🥇 Атила Стара Загора

🥈 ММА Варна

🥉 Ипон Благоевград

“Благодаря на всички колеги и треньори за огромния труд, който положиха в подготовката на състезателите и за повишаване на нивото на тяхното спортно майсторство. Оптимист съм, че на предстоящото Европейско първенство, с Божията помощ, ще затвърдим имиджа на България, като една от най-силните ММА нации в Европа. Благодаря на всички от организационния екип на БФ ММА, на съдийската колегия, на нашия домакин Иван Милчев и децата от СК “Ипон-Зенит”, за отличната организация на Държавното първенство.

За мен, като председател на БФ ММА, беше истинска радост да видя огромния интерес на жителите и гостите на Благоевград към нашия спорт и препълнената зала “Скаптопара”, както и усмивките по лицата на всички участници, родители и приятели след края на първенството” - заяви председателят на БФММА г-н Станислав Недков.

bottom of page