top of page

Мартин Петков стана световен шампион по ММА



Българин стана световен шампион по ММА. Мартин Петков триумфира със златото в категория до 77 кг на първенството на планетата за за кадети и юноши в Абу Даби (ОАЕ).

По пътя към световната титла 15-годишният боец от СК "Берое" (Стара Загора) премина успешно през представителя на домакините Зайед Алхосани, Герман Гилдеман (Естония) и Тимур Судан (Украйна), а на финала се наложи над Салем Алхамуд от ОАЕ, като всички победи бяха извоюване с единодушно решение.

“Марти изигра двубоите си изключително мъдро и зряло за възрастта си и съвсем заслужено е световен шампион. Поздравявам го и му пожелавам да запази постоянството и стремежа винаги да дава най-доброто от себе си. Поздравления за неговите родители и личния му треньор Ивайло Георгиев затова, че са възпитали един скромен, но трудолюбив и устремен млад човек, който в една толкова ранна възраст вече е изграден като почти съвършен боец", каза председателят на Българска федерация по ММА Станислав Недков.

"Благодаря от цялото си сърце на всички приятели, които ни подкрепят! Благодаря на Българска Федерация по ММА и нейния президент Станислав Недков за доверието!", написа във Фейсбук треньорът на Мартин Петков - Ивайло Георгиев.

Шампионатът бе уважен от престолонаследника на Абу Даби шейх Халед бин Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.


* на снимката са световния шампион Мартин Петков и неговия личен треньор Ивайло Георгиев

* а тук Мартин Петков е награден от престолонаследника на Абу Даби шейх Халед бин Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.




bottom of page