top of page

Световното първенство в Белград, Сърбия


Националният отбор по ММА на България (младежи, мъже и жени) приключи участието си на Световното първенство в Белград, Сърбия (11-19.02) с един сребърен и един бронзов медал.


Световен вицешампион в категория 65.8кг след четири убедителни победи и загуба на финала стана Светослав Иванов.


Бронзов медал при дебюта си на голямо първенство извоюва Радомир Стоянов (83.9кг).

Националният ни отбор е в процес на обновление и смяна на поколенията. С изключение на капитана на отбора Божидар Иванов, отборът ни бе съставен от 18-19 годишни състезатели, повечето от които участваха за пръв път на голям международен форум.

“Доволен съм от желанието и себераздаването на повечето наши бойци, които при жестоката конкуренция на близо 600 състезатели от цял свят представиха достойно родината ни. Въпреки липсата на опит и крехката възраст на състезателите ни, извоюваните два медала и класиранията в първите десет на Пламен Димитров, Георги Петров, Кольо Колев, Виктор Димитров, Костадин Христов и Теа Арезу ни дават поводи за радост и надежда, че до година-две отново ще имаме българин световен шампион по ММА. Поздравявам Светльо и Радо за спечелените медали. Благодаря на личните им и национални треньори Светослав Желев, Ивайло Георгиев и Деньо Павлов за добре свършената работа” - заяви президентът на БФ ММА г-н Станислав Недков

Слава Богу за всичко!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page