Новини

Понеделник, 20 Юни 2016

„Риск инженеринг“ АД и БФММА изпращат националния отбор по ММА на Световното в Лас Вегас

„Риск инженеринг“ АД и БФММА изпращат националния отбор по ММА на Световното в Лас Вегас

 

За втора поредна година, от както БФММА получи лиценз от Министерство на спорта, българският национален отбор ще участва на Световно първенство. 

На 3 юли за Лас Вегас ще отлетят най-достойните 9 бойци, които спечелиха националните квалификации в категориите си. Освен с подготовката на отбора, ръководството на федерацията  трябваше да се справи и с финансирането на участието в първенството. Финансова подкрепа федерацията получи от „Риск Инженеринг „АД, Генерален спонсор на отбора, благодарение на които стана възможно участието на България на най-голямото ММА състезание организирано досега в света от 3 до 10 Юли в Лас Вегас.


За съжаление в България да спортуваш е лукс. Все по-малко родители имат финансовата възможност да запишат детето си в спортен клуб. Това е и причината българските спортни федерации трудно да откриват талантливи деца, които за съжаление вместо да тренират в залите, консумират вредни храни пред телевизора, без изобщо да имат възможността да открият таланта в себе си. Все повече изследвания доказват, че най- вредното нещо, което родителите могат да направят за децата си, това е да им оставят неорганизирано свободно време. Точно в тези моменти на скука и без контрол, децата посягат към опасностите, които крие живота- наркотици, опасни социални мрежи, лоши приятели и др.  

 

Според президента на БФММА Станислав Недков, ММА е спорт, които е най-близко достъпен за българските деца. Подкрепата на „Риск Инженеринг“ АД  е изключително важна за федерацията, защото освен покриването на разходи за Световното първенство, с част от средствата, ще бъдат закупени и екипи на трениращи деца, чиито родители нямат възможност да им осигурят.


Президентът  на БФММА Станислав Недков сподели, че благодари от сърце лично на изпълнителния  директор и член на борда на директорите на „Риск инженеринг“ АД г-жа Нели Беширова, за огромното доверието, което му гласува, а тя от своя страна пожела успех на националния отбор в Лас Вегас, като изрази своята надежда, че подрастващите в този спорт, ще бъдат възпитавани в упоритост, всеотдайност и доброта.


Припомняме, че на миналогодишното Световно първенство в САЩ, българският национален отбор се завърна с вицешампионска титла извоювама от Тенчо Караенев. Освен сребърният медал и двете шести места на Световното, българският национален отбор извоюва и четири медала от Европейското първенство в Бирмингам, Англия - два златни, сребърен и бронзов. 

 

„Най- важното, с което започвам и приключвам срещите си с децата и вече доказалите се спортисти в ММА е това, че за мен не е задължително на всяка цена да станат шампиони, а най- важното, което искам от тях и което всички ние от Управителния съвет на Федерацията и треньорите на клубовете държим да постигнем е да ги направим добри хора. Спортът е до време, но качествата, които те ще придобият ще им бъдат полезни и след това.“- сподели броени дни преди заминаването на националният отбор по ММА, президентът на федерацията Станислав Недков.


Освен „Риск Инженеринг“ АД, националният отбор по ММА бе подкрепен разбира се и от Министерство на младежта и спорта, „Спорт Депо“, „Пирин Спринг“ АД, „Чезаре Пачоти“, „Красико“. "Фит Лайн".

 

Успех на българските момчета в Лас Вегас!

Последни новини

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА    За участие в Общо събрание на членовете на сдружение с нестопанска цел     „Българска Федерация по ММА” БУЛСТАТ: 176659577    Със седалище и адрес на управление:    гр. София 1 000, ул.…

Държавно първенство по ММА

Държавно първенство по ММА

Българска федерация по ММА организира Държавно първенство за всички възрастови групи (12-13, 14-15, 16-17, 18+ годишни). Първенството ще се проведе на 10.03.2019 г. (неделя) в гр. Шумен, зала "Арена Шумен" с начален час 09:00 ч. ВХОД СВОБОДЕН!…

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА за участие в Общо събрание на членовете на сдружение с нестопанска цел "Българска Федерация по ММА"

Държавно първенство по ММА

Държавно първенство по ММА

  Българската Федерация по ММА огранизира    * Държавно първенство по ММА на 4.02.2017 г. в град Стара Загора (всички възрастови групи) - начало 9:30 ч.    * Професионална гала вечер- начало 18:00 ч. 

A PHP Error was encountered

Severity: 4096

Message: Object of class CI_Loader could not be converted to string

Filename: news/item_tpl.php

Line Number: 45