Новини

Понеделник, 20 Юни 2016

„Риск инженеринг“ АД и БФММА изпращат националния отбор по ММА на Световното в Лас Вегас

„Риск инженеринг“ АД и БФММА изпращат националния отбор по ММА на Световното в Лас Вегас

 

За втора поредна година, от както БФММА получи лиценз от Министерство на спорта, българският национален отбор ще участва на Световно първенство. 

На 3 юли за Лас Вегас ще отлетят най-достойните 9 бойци, които спечелиха националните квалификации в категориите си. Освен с подготовката на отбора, ръководството на федерацията  трябваше да се справи и с финансирането на участието в първенството. Финансова подкрепа федерацията получи от „Риск Инженеринг „АД, Генерален спонсор на отбора, благодарение на които стана възможно участието на България на най-голямото ММА състезание организирано досега в света от 3 до 10 Юли в Лас Вегас.


За съжаление в България да спортуваш е лукс. Все по-малко родители имат финансовата възможност да запишат детето си в спортен клуб. Това е и причината българските спортни федерации трудно да откриват талантливи деца, които за съжаление вместо да тренират в залите, консумират вредни храни пред телевизора, без изобщо да имат възможността да открият таланта в себе си. Все повече изследвания доказват, че най- вредното нещо, което родителите могат да направят за децата си, това е да им оставят неорганизирано свободно време. Точно в тези моменти на скука и без контрол, децата посягат към опасностите, които крие живота- наркотици, опасни социални мрежи, лоши приятели и др.  

 

Според президента на БФММА Станислав Недков, ММА е спорт, които е най-близко достъпен за българските деца. Подкрепата на „Риск Инженеринг“ АД  е изключително важна за федерацията, защото освен покриването на разходи за Световното първенство, с част от средствата, ще бъдат закупени и екипи на трениращи деца, чиито родители нямат възможност да им осигурят.


Президентът  на БФММА Станислав Недков сподели, че благодари от сърце лично на изпълнителния  директор и член на борда на директорите на „Риск инженеринг“ АД г-жа Нели Беширова, за огромното доверието, което му гласува, а тя от своя страна пожела успех на националния отбор в Лас Вегас, като изрази своята надежда, че подрастващите в този спорт, ще бъдат възпитавани в упоритост, всеотдайност и доброта.


Припомняме, че на миналогодишното Световно първенство в САЩ, българският национален отбор се завърна с вицешампионска титла извоювама от Тенчо Караенев. Освен сребърният медал и двете шести места на Световното, българският национален отбор извоюва и четири медала от Европейското първенство в Бирмингам, Англия - два златни, сребърен и бронзов. 

 

„Най- важното, с което започвам и приключвам срещите си с децата и вече доказалите се спортисти в ММА е това, че за мен не е задължително на всяка цена да станат шампиони, а най- важното, което искам от тях и което всички ние от Управителния съвет на Федерацията и треньорите на клубовете държим да постигнем е да ги направим добри хора. Спортът е до време, но качествата, които те ще придобият ще им бъдат полезни и след това.“- сподели броени дни преди заминаването на националният отбор по ММА, президентът на федерацията Станислав Недков.


Освен „Риск Инженеринг“ АД, националният отбор по ММА бе подкрепен разбира се и от Министерство на младежта и спорта, „Спорт Депо“, „Пирин Спринг“ АД, „Чезаре Пачоти“, „Красико“. "Фит Лайн".

 

Успех на българските момчета в Лас Вегас!

Последни новини

Спортен календар за 2020 г.

Спортен календар за 2020 г.

  Спортен календар на БФ ММА за 2020 г. Дата на провеждане от ..... Дата на провеждане до ... Вид проява /ДП, ДТ, НК, СП, ЕП, СК, ЕК, МТ, РП и др./ Наименование на  проявата Етап на проявата Възрастова група Място на провеждане (град) Държава…

Покана за участие в Общо събрание - 27 март 2020

Покана за участие в Общо събрание - 27 март 2020

ПОКАНА За участие в Общо събрание на членовете на сдружение с нестопанска цел „Българска Федерация по ММА” БУЛСТАТ: 176659577 Със седалище и адрес на управление: гр. София 1 000, ул. „Васил Левски” № 75, етаж 7, стая 714…

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА    За участие в Общо събрание на членовете на сдружение с нестопанска цел     „Българска Федерация по ММА” БУЛСТАТ: 176659577    Със седалище и адрес на управление:    гр. София 1 000, ул.…

Държавно първенство по ММА

Държавно първенство по ММА

Българска федерация по ММА организира Държавно първенство за всички възрастови групи (12-13, 14-15, 16-17, 18+ годишни). Първенството ще се проведе на 10.03.2019 г. (неделя) в гр. Шумен, зала "Арена Шумен" с начален час 09:00 ч. ВХОД СВОБОДЕН!…

A PHP Error was encountered

Severity: 4096

Message: Object of class CI_Loader could not be converted to string

Filename: news/item_tpl.php

Line Number: 45