Новини

Четвъртък, 16 Юни 2016

Цветомир Тодоров: „Целя се в Европейската титла по ММА”

Цветомир Тодоров: „Целя се в Европейската титла по ММА”


Цветомир Тодоров е на 15 години.

 

Въпреки възрастта си, той вече може да се похвали с 5 златни медала.

 

Младият състезател е Балканки шампион по ММА 2015 и 2016, Републикански шампион по ММА 2016 и Републикански шампион 2015 и 2016 по Муай Тай .
Живее в Згориград.
Ученик е във врачанското училище Козма Тричков
Тренира в Боен клуб Сила едва от една година при Асен Асенов и Ивайло Русинов.

 

Петьо Донков


Здравей, Цветомире! Кажи защо избра да се занимаваш с ММА?

 

 

Преди известно време гледах няколко състезания, харесаха ми и се поинтересувах дали в гр. Враца има място, където мога да тренирам. Намерих адреса на Боен клуб Сила и отидох да видя как е. Харесаха ми условията и тренировките. Започнах в началото с основните неща, които учат всеки нов. В продължение на цялата лятна ваканция не съм пропускал нито една тренировка, което ми даде възможност за кратко време да усвоя различните техники от няколко различни спорта, които се практикуват в клуба, а това са: Бокс, Кикбокс, Муай Тай, Джудо, Борба и други.


Какво е да си шампион на твоите години?

Реално за по-малко от година успях да се подготвя и да изляза на първото си състезание в гр. Пазарджик, на което станах Балкански шампион, след което ми трябваше малко време, за да го осъзная.


Какво време дневно отделяш за тренировки?

Тренирам всеки делничен ден в залата, като зависи от етапа, в който съм, понякога и събота, и в неделя. Когато съм в подготвителна фаза, имам и двуразови тренировки.


Как определяш своите треньори и отношенията си с тях?

Отношенията с треньорите ми са много добри. Асен Асенов е човекът, който ме е научил на повечето от нещата, които мога, и според мен, е един истински шампион и професионалист. Ивайло Русинов също отделя доста внимание при подготовката ми и не само. Това са хората, които забелязаха таланта в мен, и за по-малко от година успяха да ме изведат на големи турнири, където участвах.


Разкажи ни за твоите отличия и трофеи?

До момента имам 5 златни медала. Балканки шампион съм по ММА 2015 и 2016, Републикански шампион по ММА 2016 и Републикански шампион 2015 и 2016 по Муай Тай .


Има трофей, който е най-ценен за теб?

Всички медали са ми ценни, но може би най-вече за мен това е златният медал, с който станах Републикански шампион по ММА, когато взех квота и станах част от националния отбор на България на Балканското първенство в Турция.


Освен титулуван шампион, способен да тръшне и най-силния противник буквално за половин минута, ти си и ученик. Как съвместяваш двете дейности?

Ежедневието ми е като на всяко дете на моите години. Всеки ден ходя на училище в Козма Тричков и след училище обикновено бързам за тренировка.


Имаш ли си спортен идол, от когото черпиш вдъхновение?

Доста са моите идоли, от които черпя вдъхновение. Следя всички големи световни и европейски турнири, сред които гледам и своите идоли. Едни от големите идоли в ММА са Станислав Недков Стъки, Благой Иванов - Багата, Георги Валентинов и други. В Кикбокса са Деян Топалски, Александър Петров - Сашо и много други.


Коя титла най-много искаш да спечелиш?

Още е много рано да се целя за най-голямата титла, която искам да спечеля. За момента се целя в Европейската титла по ММА, тъй като другата година ще имам възможност да се боря за квота за Европейското по ММА. Естествено, след като навърша 18 години, ще мога да се явявам и на Световни първенства с Националните отбори по ММА и Муай Тай. Иначе най-голямата ми мечта е да имам късмета да играя в UFC -най-голямата ММА верига.


Какво предстои занапред?

Предстои ми летен лагер на морето с националния отбор по ММА и в края на лагера ще има турнир, на който се надявам отново да се представя отлично. В края на септември започва поредица от турнири от календарите на Българската федерация по ММА и Българската конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

 

Едно интервю специално за zovnews.com.

Последни новини

Спортен календар за 2020 г.

Спортен календар за 2020 г.

  Спортен календар на БФ ММА за 2020 г. Дата на провеждане от ..... Дата на провеждане до ... Вид проява /ДП, ДТ, НК, СП, ЕП, СК, ЕК, МТ, РП и др./ Наименование на  проявата Етап на проявата Възрастова група Място на провеждане (град) Държава…

Покана за участие в Общо събрание - 27 март 2020

Покана за участие в Общо събрание - 27 март 2020

ПОКАНА За участие в Общо събрание на членовете на сдружение с нестопанска цел „Българска Федерация по ММА” БУЛСТАТ: 176659577 Със седалище и адрес на управление: гр. София 1 000, ул. „Васил Левски” № 75, етаж 7, стая 714…

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА    За участие в Общо събрание на членовете на сдружение с нестопанска цел     „Българска Федерация по ММА” БУЛСТАТ: 176659577    Със седалище и адрес на управление:    гр. София 1 000, ул.…

Държавно първенство по ММА

Държавно първенство по ММА

Българска федерация по ММА организира Държавно първенство за всички възрастови групи (12-13, 14-15, 16-17, 18+ годишни). Първенството ще се проведе на 10.03.2019 г. (неделя) в гр. Шумен, зала "Арена Шумен" с начален час 09:00 ч. ВХОД СВОБОДЕН!…

A PHP Error was encountered

Severity: 4096

Message: Object of class CI_Loader could not be converted to string

Filename: news/item_tpl.php

Line Number: 45