Новини

Неделя, 12 Юни 2016

Нямаме състезател, участвал в криминални инциденти, отсече Станислав Недков-Стъки

Нямаме състезател, участвал в криминални инциденти, отсече Станислав Недков-Стъки


Българската федерация по ММА възпитава децата ни да бъдат в услуга на обществото, а не обратното, категоричен е той пред Bulgaria ON AIR

 
В Българската федерация по ММА няма картотекиран състезател, който да е участник в битови или криминални инциденти в последните няколко години, категоричен е Станислав Недков - Стъки. "Спортът освен здраве е и дисциплина и увереност. Един обучен човек, който е уверен в своите възможности, няма нужда да показва своята сила извън тренировачната зала", заяви той в предаването "Денят ON AIR".

 

"ММА влезе в България през 2005 година. През това време този спорт претърпя голямо развитие в нашата страна", посочи шефът на федерацията по ММА.

"Може да се каже, че през повечето време спортът беше в сивия сектор - организираха се състезания, които не бяха признати от държавата, не бяха контролирани и се вършеха разни безобразия. От две години правителството призна нашия спорт, получихме лиценз от Министерството на спорта и това даде възможност да се вкара контрол, да се спрат дори и криминалните практики, които съпътстваха организирането на ММА събития", поясни той в студиото на Кузман Илиев.

 

"Една от ролите на Българската федерация по ММА е да възпитаваме нашите деца да бъдат в услуга на обществото, а не обратното", каза Стъки. "Имаме много талантливи деца, които са много качествени и заслужават да им се обърне внимание. Аз вярвам, че успехите на българския ММА тепърва предстоят и тези деца ще ни радват с големи успехи."

 

Станислав Недков съобщи, че само след три седмици българският национален отбор по ММА ще пътува за Лас Вегас за участие в световно първенство.

 

"Това ще бъде второто такова първенство, на което българският национален отбор по ММА ще участва. Миналата година имаме един сребърен медал, а тази година за първи път ще имаме и жена на световно първенство", извести шефът на федерацията по ММА. 

 

По отношение на бързото развитие на спорта ММА, Недков каза, че в много страни е наравно с футбола и дори го изпреварва по гледаемост и интерес. По думите му причината е физическият сблъсък, най-близък до реална бойна ситуация.

 

За смъртта на прочутия боксьор Мохамед Али, Станислав Недков коментира, че той е "обществено ангажиран човек, с доста силна позиция, уникален спортист, който ще остане спортна икона десетилетия напред".

Последни новини

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА    За участие в Общо събрание на членовете на сдружение с нестопанска цел     „Българска Федерация по ММА” БУЛСТАТ: 176659577    Със седалище и адрес на управление:    гр. София 1 000, ул.…

Държавно първенство по ММА

Държавно първенство по ММА

Българска федерация по ММА организира Държавно първенство за всички възрастови групи (12-13, 14-15, 16-17, 18+ годишни). Първенството ще се проведе на 10.03.2019 г. (неделя) в гр. Шумен, зала "Арена Шумен" с начален час 09:00 ч. ВХОД СВОБОДЕН!…

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА за участие в Общо събрание на членовете на сдружение с нестопанска цел "Българска Федерация по ММА"

Държавно първенство по ММА

Държавно първенство по ММА

  Българската Федерация по ММА огранизира    * Държавно първенство по ММА на 4.02.2017 г. в град Стара Загора (всички възрастови групи) - начало 9:30 ч.    * Професионална гала вечер- начало 18:00 ч. 

A PHP Error was encountered

Severity: 4096

Message: Object of class CI_Loader could not be converted to string

Filename: news/item_tpl.php

Line Number: 45